dinsdag 15 oktober 2013

Recept: Havermout koekjes.

  
Ken je dat moment dat je heel erg zin hebt om iets te bakken, maar niet iets heel extreems, machtigs of groots wil bakken? Koekjes zijn je oplossing! Vandaag deel ik een heerlijk recept met jullie, die van havermout koekjes. Klinkt misschien heel vies, maar smaakt echt enorm goed! Ook zijn het niet enorm veel moeilijke ingrediënten, dus laten we maar beginnen. 

Wat heb je nodig? 

 ~ 200 g basterdsuiker ~ 1 losgeklopt ei ~ 150 g havermout ~ 125 g boter ~ 100 g zelfrijzend bakmeel ~

 Wat gaan we doen? 
 Het is eigenlijk enorm simpel. Gooi alle ingrediënten in een grote kom, was je handen en kneed het tot een grote, stevige bal.
 Kneed daar vervolgens twee rolletjes van, die je voor een tijdje in de koelkast laat staan. Ik heb ze er 15 minuten in gelaten. Snij er vervolgens plakjes van en stop ze voor 15 minutjes in de voorverwarmde oven op 180 graden.



And thats it! Zo maak je deze simpele, maar heerlijke havermout koekjes. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar het smaakt echt heel erg goed! Zeker iets om uit te proberen. Ik wil jullie bedanken voor het lezen, ik zie jullie morgen weer!

xx

Nina

1 opmerking:

Bumblebee zei

Mmh, heb dit recept ook wel eens gezien gemaakt met alleen (rijpe) banaan en havermout, die versie schijnt erg gezond te zijn want geen extra suiker (behalve de fructose uit het fruit) en geen extra vet.

Een reactie posten